118100.se
Använd min nuvarande position
Norrbottens Bergteknik AB

Norrbottens Bergteknik AB


Löpevägen 16
906 20 UMEÅ

Företagspresentation

Norrbottens Bergteknik är ett ledande svenskt företag inom berghantering. Vi har stor kompetens inom borrning, sprängning och förstärkning. Uppdragen utförs i alla typer av miljöer som landsbygd, fjäll och städer. Vi verkar från områden där naturen är enda granne till tätt befolkade stadsnära miljöer.

Våra uppdrag sträcker sig över hela Sverige. Vi arbetar med projekt inom till exempel infrastruktur, vindkraft, stadsutveckling samt vid ny- eller tillbyggnad av fastigheter och byggnader. Vi arbetar även i bergtäkter och dagbrott.

Företagets resa började redan i mitten av 1960-talet då grundaren Wolgan Karlsson gick som borr- och spränglärling med sin pappa Helmer Karlsson. Under den tiden skedde arbetet med handhållna maskiner och verksamheten var säsongsberoende.

Vattenkraft drev utvecklingen

Berghanteringen utvecklades snart och samhällsutbyggnaden av vattenkraft var drivande. Under 1970-talet inleddes generellt en förändring då de handhållna borrmaskinerna ersattes av borrvagnar. I branschen skedde även en geografisk utveckling och flera mindre borr- och sprängföretag etablerades.

Utvecklingen av maskiner fortsatte och borrvagnarna utvecklades från att ha varit tryckluftsdrivna till hydrauliska. Prestanda och arbetsmiljö förbättrades.

I början av 1990-talet var Norrbottens Bergtekniks omsättning cirka 3-5 miljoner kronor. Fokus låg precis som tidigare på bergtäkter och dagbrott.

Växte med entreprenader

2010 inleddes en ny fas och entreprenader växte som affärsområde. Nuvarande VD Andreas Christoffersson började i bolaget. Omsättningen steg raskt och uppgick till ca 50 miljoner kronor.

Under de senaste åren har utvecklingen fortsatt med stort driv, framtidstro och med en kraftig tillväxt.

Stark framtid

Sedan 2016 är Norrbottens Bergteknik en del av koncernen Nordisk Bergteknik, tillsammans med ett flertal norska systerbolag.

Omsättningen 2018 var cirka 250 miljoner kronor och antalet medarbetare är idag ca 50.

Vi har ett stort fokus på säkerhet, miljö och branschutveckling. Vi strävar efter ständiga förbättringar och vill vara en trygg arbetsgivare och pålitlig samarbetspartner.

Företagsinformation

Verksamheten ingår i: Norrbottens Bergteknik AB
Organisationsnummer: 556428-9063
Bolagsform: Aktiebolag
Registreringsdatum: 1991-07-01

Företaget har inga omdömen.

Telefonnummer

Klicka på numret för att visa hela

Är du intresserad av företagets tjänster?

Är detta ditt företag?

Andra har även sökt efter

Arvika Teknik AB

Arvika Teknik AB


Östra Esplanaden 18 A
671 32 ARVIKA
0570-81600
Lastbilscentralen i Tvåstad AB

Lastbilscentralen i Tvåstad AB


Dubbgatan 9
462 73 VÄNERSBORG
0520-477000
Lundqvist Gräv & Maskin

Lundqvist Gräv & Maskin


Kila Önskehem 1
611 90 ÅLBERGA
070-776 12 24